Projekt Tillgänglighet

Föreningen har äntligen, efter mycket om och men, fått beviljat stöd från

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling” för utföra en Tillgänglighetsanpassning av området vid FröåGruva.

Detta innebär att hela området blir mer tillgängligt för alla.

Under sommaren har det placerats ut ett antal bänkar på strategiska platser.

Vid Sellstedts har en ramp kommit upp som möjliggör att se in i torpet även för den som inte kan gå in.

En ny entré/bro med ramp vid Fyrkanten (informationen) är också uppförd.

Längs den 250 meter långa Stånggången, över varphögarna, kommer en ny och mer anpassad spång att byggas.

Ingångarna till Konsten och till Drottninggruvan/Pumphuset anpassas så att det blir tillgängligt för flera av våra besökare.

Utedassen kommer också att göras tillgängliga för alla.

Fortsättning följer under hösten…..

Nya entrén och rampen till Fyrkanten